Speciaal voor praktijken

Ervaar nu gratis het gemak van digitale zorg via het videoconsult van Dokter&

Ik meld mijn praktijk aan

Eenvoudig aan de slag

Het digitale landschap binnen de zorg ontwikkelt zich in rap tempo. Om u aan te laten sluiten op deze ontwikkeling biedt Dokter& in samenwerking met Gezond.nl de videoconsult module tot en met juni 2021 gratis aan.

Naast het reguliere consult in de praktijk kunt u dus nu ook digitaal starten met een consult. Hierin kunt u patiënten inplannen voor een videoconsult. Het videoconsult heeft meerdere voordelen voor u als zorgverlener.

Ik meld mijn praktijk aan

Dokter& ondersteunt met

  • Dokter& Een handleiding over de videoconsult module
  • Dokter& Toegang tot onze helpdesk
  • Dokter& Tips voor het voeren van een videoconsult
  • Dokter& Communicatiematerialen voor uw praktijk

Bekijk de video

Hoe werkt het

Aanmelden is erg eenvoudig. Na ontvangst van de inloggegevens bent u in een kwartier online!

Meld uw praktijk online aan

U ontvangt een mail ter bevestiging met uitvraag van gegevens

U ontvangt uw inlogcode en handleiding

U bent klaar om het videoconsult van Dokter& te gebruiken

Hoe werkt het videoconsult van Dokter& dan?

Dokter& gelooft dat het videoconsult uw praktijk goed kan ondersteunen en heeft speciaal voor participanten deze service opgezet. U kunt zeker tot en met juni 2021 gratis gebruik maken van deze service.

Onze partner Gezond.nl biedt het videoconsult nu reeds aan bij >180 praktijken. De ervaringen hiermee zijn erg positief en geven ons vertrouwen dat wij deze service met uw inbreng nog beter kunnen maken.

Zo maken wij de belofte "voor en door dokters" waar. 

Werkinstructies downloaden

Patiënten reageren erg enthousiast als ik hen een videoconsult aanbied, patiënten geven aan het erg fijn te vinden dat zij vanuit hun vertrouwde omgeving kunnen bellen met de zorgverlener en als pluspunt wordt aangegeven dat het reistijd en wachttijd scheelt’

Karien, Doktersassistent

“In verband met het Coronavirus werk ik vier dagen in de week vanuit huis en één dag in de week op de praktijk. De meeste van mijn patiënten help ik met zorg op afstand, via een telefonisch consult of beeldbellen. Patiënten die ik niet op afstand kan helpen plan ik in bij de VS of PA of zie ik op de woensdagen, als ik op de praktijk werk. Tijdens een videoconsult kan ik een actief onderzoek doen met de patiënt, hierdoor is het stellen van een diagnose mogelijk. Omdat je elkaar kan zien kan ik dingen voordoen, die de patiënt vervolgens kan nadoen. Daarnaast zie ik ook veel patiënten die vanwege het Coronavirus thuis werken en hierdoor bijvoorbeeld nek- of rugklachten ontwikkelen. Tijdens een videoconsult kan ik direct kijken of hun werkplek goed staat ingesteld.”

Henriette, POH-fysiotherapeut

“Als POH-S zie ik veel chronisch zieke patiënten. Dat zijn juist vaak patiënten die kwetsbaar en eenzaam zijn. Een aantal van hen heeft door het Coronavirus minder (fysiek) contact met anderen. Het videoconsult kan dat gedeeltelijk opvangen. Ik merk dat patiënten echt behoefte hebben om je te zien en hun verhaal te doen. Daarnaast heeft het ook voordelen voor mij: omdat ik de patiënt kan zien, kan ik beter inschatten of iemand bijvoorbeeld ondervoed is. Telefonisch kan ik natuurlijk veel doorvragen, maar ik kan niet zien hoe een patiënt eruit ziet.”

Zeynep, praktijkmanager en POH-S

“Het prettige aan een videoconsult is dat je de patiënt op afstand goed kunt zien, hierdoor kun je de klachten beter inschatten. Ik laat patiënten bepaalde testjes doen, zodat ik op afstand toch een onderzoek kan uitvoeren en een diagnose kan stellen. Met behulp van het videoconsult kan ik goed het klinisch beeld bepalen. Als ik iemand alleen telefonisch spreek, mis ik veel informatie die het beeldbellen mij wel geeft. Bijvoorbeeld hoe iemand eruit ziet, of iemand kortademig is, etc.”

Petra, huisarts